PLÍSEŇ NA NEHTECH. CO BYSTE O NÍ MĚLI VĚDĚT

V tomto článku se dozvíte:

  • Co plíseň na nehtech způsobuje
  • Jak plíseň nehtů (mykózu) poznat
  • Jak se zbavit mykózy
  • Tip na tinkturu, která s plísní nehtů zatočí
  • Co dělat, aby se mykóza nevrátila

 

Máte podezření, že vás trápí plíseň na nehtech? Nebo se s jejími nepříjemnými projevy potýkáte už léta? Víme, že plíseň nehtů neboli onychomykóza (nebo prostě mykóza) dokáže potrápit bez ohledu na věk.

 

Co plíseň na nehtech způsobuje?

Plíseň na nehtech způsobují většinou vláknité houby. Těm svědčí zapařené prostředí, takže tvorbu plísně podporuje, pokud se vám potí nohy anebo nosíte uzavřenou a nevětranou obuv. Rájem hub jsou také vlhká prostředí, kde se potkává mnoho lidí, kteří chodí bosi, a plíseň se tak může snadno šířit. Typicky jde o bazény, sauny, wellness apod.

 

Jak plíseň nehtů (mykózu) poznat

Plísňové onemocnění začíná na nehtu jako bílé nebo nažloutlé skvrnky. Postupně se rozšiřuje po celé ploténce až ke kořeni. Později dochází ke ztlušťování nehtů, lámání a drolení. Mykóza může postupně nehty deformovat, a tím způsobit zarůstání nehtů do valů. Pod nehty se mohou tvořit nánosy žlutavých šupin.

 

026_BISBIS_2022_reference_1200x1200_v02

 

Jak se zbavit mykózy

Plísně se nezbavíte ze dne na den, ale trpělivou péčí. V první řadě je dobré se svěřit do péče profesionální pedikérky, která má s řešením projevů plísní zkušenosti. Pedikérka provede úkony, které vám uleví, a aplikuje a doporučí přípravky, které pomáhají projevy plísní nehtů odstranit. Pokud zatím svou pedikérku nemáte, můžete si vybrat třeba z naší mapy pedikérek.

 

Na co si dát pozor

Pokud vás plíseň na nehtech trápí 10 a více let, může být váš nehet už hodně zploštělý – a spíš než nehet může připomínat tlustší deformovanou hmotu. Než se na takový nehet začne cokoliv aplikovat, je třeba ho pořádně obrousit, tedy provést tzv. hlubokou dorzální abrazi

 

Proč? Protože tak mykóza trochu odroste a následné další ošetření speciálními přípravky bude účinnější. „Nemusíte se bát, že by obroušení nějak zásadně bolelo – v takto zasaženém nehtu nejsou nervová zakončení, a tak nemá moc co bolet. Obroušení bývá v drtivé většině případů lepší varianta než stržení celého nehtu,“ vysvětluje Kristýna Vávrová, zakladatelka značky Bis Bis. 

 

Zeptejte se své pedikérky, jestli hlubokou dorzální abrazi poskytuje, a pokud ne, najděte si třeba na naší mapě tu, která ji za pomoci speciálních přístrojů provádí.

 

Tip na tinkturu, která s plísní nehtů zatočí

Účinným způsobem, jak bojovat proti projevům mykózy, je produkt Bis Nail Tincture, který je kompletně vyvíjen a vyráběn v České republice firmou Bis Bis. Co Bis Tincture dokáže? Reference zde.

 

 

Bis Nail Tincture obsahuje Clotrimazol, který obnovuje správnou funkci nehtů a působí proti plísním. Dále jsou v tinktuře tea tree silice, které zajišťují regeneraci nehtů. O zklidnění se postarají hřebíčková silice a panthenol. Tinktura obsahuje i alkohol, který nehty čistí a osvěžuje je.

Při pravidelném aplikování tinktury Bis Nail Tincture začnou projevy plísní ustupovat. Přečtěte si příklady ze života, jak Bis Nail Tincture pomáhá.

 

Co dělat, aby se mykóza nevrátila

Když se plísně na nehtech díky pravidelné péči zbavíte, je dobré vědět, jak jí do budoucna předcházet. Proto pro vás máme pár tipů:

  • Noste bavlněné ponožky.
  • Perte ponožky na vyšší teplotu.
  • Noste spíše otevřenou obuv.
  • Používejte jen svoje vlastní boty a přezůvky.
  • Boty pravidelně dezinfikujte.
  • Vydezinfikujte koupelnové rohožky a podobná místa, kde se drží vlhkost.
  • Používejte svůj ručník a často ho měňte.
  • Nechoďte naboso ve veřejných sprchách, koupalištích, fitness centrech apod.
  • Omezte příjem sladkých potravin a nápojů.

 

 

JAK SE ZBAVIT PLÍSNĚ NA NEHTECH. PODÍVEJTE SE, CO DOKÁŽE BIS NAIL TINCTURE

Zpět do obchodu