Urea vs. Imidazolinyl urea

clanekurea

UREA vs. IMIDAZOLINYL UREA

Vyznat se ve složení kosmetických produktů je v dnešní době, kdy jde vývoj neustále kupředu, velmi složité. Jednou z nejčastějších otázek, které dostávám - není Urea „škodlivá“, nebo dokonce karcinogenní, protože uvolňuje formaldehyd? Tato informace pravděpodobně pochází ze záměny Urey a Imidazolinyl Urey. Jaký je v nich tedy rozdíl?

 

UREA

Je velmi stabilní látka, která z principu složení své molekuly není schopná formaldehyd odštěpit. Používá se v kosmetice také pro své hydratační a změkčující účinky. Změkčení je velmi důležité právě u pokožky chodidel, kam by se bez pomoci urey ostatní aktivní látky jinak nedostaly.

 

IMIDAZOLINYL UREA

Používá se jako konzervační látka a za určitých podmínek může uvolnit zmiňovaný formaldehyd na který mohou vznikat alergické reakce. Vzhledem k této vlastnosti se od používání Imidazolinyl urey upouští a nahrazuje se šetrnějšími konzervanty. Kosmetika BIS BIS Imidazolinyl Ureu neobsahuje.

 

Máte nějaké jiné otázky ohledně složení nebo mechanismu účinku aktivních látek? Neváhejte mě kontaktovat, ráda Vám je zodpovím. kristyna.vavrova@bisbis.cz.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení