Rozhovor s pedikérkou: Začínat v covidu bylo těžké

Máme pro vás další příběh jedné z našich pedikérek. Proč se Naďa Vídenská rozhodla stát pedikérkou a jaké byly její začátky, když si vybrala nejméně vhodnou dobu během covidových opatření? Podívejte se na celý rozhovor. 
 
 
 
 

Jak dlouho děláte pedikúru a proč jste se rozhodla pro tuto profesi?

 
 
Pedikúru dělám rok a kousek. Po mateřské jsem hledala něco, co bych si mohla sama plánovat, organizovat podle sebe a zároveň nějakým způsobem pracovat s lidmi a vlastně jim i pomáhat. Napadla mne právě pedikúra, protože nehty na rukou mě tolik nebaví. Všichni chodíme ke kadeřnicím, kosmetičkám, na masáže..., ale na nohy často zapomínáme a přitom nás nosí celý život. Většinou si to uvědomíme, až když nastane nějaký problém.
 

Co všechno jste potřebovala, abyste se mohla stát pedikérkou?

 
Potřebovala jsem kurz a certifikát se zkouškou. Pak jsem potřebovala také profesionální pedikérskou výbavu – například sterilizátor mi stačil menší, který stojí okolo 6 000. Nejdražší položka na seznamu bylo křeslo – může být totiž elektrické nebo manuální.
 
Je však potřeba myslet nejen na výbavu, ale i na zásobu vhodné kosmetiky a přípravků. 
 

Rozhodla jste se pro pedikúru ještě před covidem, nebo právě covid vás donutil ke změně profese?

 
Pro kurz pedikúry jsem se rozhodla krátce před úplně první vlnou covidu. Zahájila kurz a vše se pozastavilo.
 

Jaké byly začátky a jak jste se vyrovnala se všemi nařízeními?

 
Začátky byly a vlastně pořád jsou náročné. Když jsem dokončila kurz, udělala si zkoušky, vyřídila živnost a zařídila si provozovnu, zavřeli všechny služby. Jelikož jsem nepodnikla dlouho, neměla jsem nárok na kompenzační bonus. Musela sem si najít brigádu, jinak bych to nezvládla. Naštěstí mám obrovskou podporu ve svém manželovi.
 
Takže jsem vlastně letos na jaře začínala od začátku a ještě s celým rozkopaným náměstím, kde mám provozovnu. Ale já se nedám! 
 
 

Kde jste získala své první zákazníky? Jak jste je oslovovala? Měla jste nějakou reklamu, nebo jiný způsob propagace?

 
 
Moji první zákazníci byly moje kamarádky a známí, pak se klientela postupně nabalovala, jak mě ostatním doporučovali. Také mám na Facebooku svoji stránku NV pedikúra, kde se snažím být aktivní.  Jsem zaregistrovaná ve firmách na Seznamu – tam mě zákazníci najdou, když hledají pedikúru v našem městě a okolí. Pro služby jako je pedikúra je dobré být v katalogu firem.
 
Mám salón na náměstí v Třebíči, ale dělám také mobilní pedikúru a jezdím za svými klienty, pokud si to přejí. 
 

Proč jste si vybrala kosmetiku Bis Bis? Jak se vám s ní pracuje?

 
Kosmetika Bis Bis mne nadchla od prvního okamžiku a to hned z několika důvodů - je přírodní, krásně voní, dobře se s ní pracuje a hlavně je česká a účinná.
 

Jaký druh pedikúry provádíte? Specializujete se na nějakou oblast?

Dělám mokrou a kombinovanou pedikúru. Nedávno jsem absolvovala školení na zarostlé nehty.
 

Máte nějaké další plány v profesi pedikérky?

Pedikúře bych se rozhodně chtěla věnovat dál, protože mne ta práce baví a naplňuje. V budoucnu bych chtěla absolvovat kurz nehtové protetiky a školení na suchou pedikúru, která je vhodnější právě pro diabetiky. Ale uvažuji i o rozšíření nabídky služeb – třeba o masáže.
 
Celou databázi našich pedikérek (včetně Nadi Vídenské) najdete na přehledné mapě
Zpět do obchodu