MISTRYNĚ ČR V PEDIKÚŘE PRACUJE S KOSMETIKOU BIS BIS A ŘÍKÁ: POŘÁD SE VZDĚLÁVÁM

V roce 2023 se již po sedmé konalo mistrovství ČR v profesionální pedikúře. Zvítězila v něm Michaela Hůlková ze Slovácka a my jí k titulu Mistryně ČR v profesionální pedikúře moc gratulujeme. A radost máme o to větší, že Michaela pracuje s kosmetikou Bis Bis.

 

facebook_1709708892919_7171038848406623368

Michaelo, jaká byla vaše cesta ke kariéře pedikérky?

V životě jsem vyzkoušela vícero zaměstnání, která neměla s pedikúrou nic společného.

Až na mateřské dovolené jsem se rozhodla pro základní akreditovaný kurz Pedikúra, manikúra.

Co vás inspirovalo k tomuto povolání?

Tuto myšlenku mě vnukla moje babička, které jsem se už v té době stara o nohy jako laik. Babička byla s mou péčí velmi spokojená a byla za ni vděčná, byť  z mého pohledu se jednalo o naprosto přirozenou a laskavou péči.

Jak dlouho se již věnujete práci pedikérky a jak se vaše metody a přístupy vyvíjely během let?

Práci pedikérky se věnuji 16 let. Obor pedikúra je velmi obsáhlý, pořád přicházejí novinky v oboru či informace o materiálech a technologických postupech. Je proto potřeba se neustále vzdělávat.

Začínala jsem s mokrou pedikúrou, což je převážně práce se skalpelem. Na základě přibývajících zkušeností a touhy se posunout dál jsem rozšířila své služby o metodu suché přístrojové pedikúry.

Tato metoda ošetření je vhodná zejména pro lidi se zhoršeným stavem cév na nohách, např. pro diabetiky.

Pracujete sama na sebe? Máte salón?

Ano, pracuji jako OSVČ. Působím ve vlastním salónu a působím ještě v Top Beauty studiu – Uherský Ostroh.

Které druhy pedikúry nabízíte a které z nich jsou u vašich zákazníků nejoblíbenější?

Provádím mokrou pedikúru, suchou pedikúru a kombinace těchto dvou. Nejoblíbenějším ošetřením je spa pedikúra, jelikož nad rámec základního ošetření obsahuje peeling, masáž a zábal nohou.

Jaké jsou největší výzvy, kterým čelíte ve své práci, a co vás naopak na práci pedikérky nejvíce baví a motivuje?

Výzvou pro mne bylo navázání spolupráce s domovem pro seniory. A to proto, že klienti domova mají rozmanité a specifické potřeby a je potřeba vždy přihlédnout k aktuálnímu zdravotnímu stavu, což není vždy snadné.

Velmi motivující je pro mne zpětná vazba od klientů. Právě ta mě pohání k dalšímu růstu a sebevzdělávání.

Mám radost, když pedikúra klientům pomůže. Například jeden klient se mi svěřil, že konečně po letech může spát na břiše. Vysvětlil mi, že jeho silné nehty byly na dotek velmi bolestivé. A po mém ošetření spí jako miminko.

Povzbudil mě samozřejmě i sám úspěch v soutěži Beauty Foot Cup v Praze. Bylo to pro mne potvrzení, že se ubírám správným směrem a dokážu zúročit nabyté zkušenosti.

hul

Vzdělávání a trendy v pedikúře

Navštěvujete kurzy a semináře, které souvisí s oborem pedikúra?

Ano, pravidelně.

Kolik času studiu a vzdělávání věnujete?

Myslím, že nejlepším vzděláváním je samotná praxe v kombinaci se školeními, semináři, online workshopy či četbou odborných publikací. Na rok 2024 mám zajištěnou účast na mnoha takových vzdělávacích akcích a těším se na ně.

Sledujete trendy v pedikúře? Kde? A kdo vás inspiruje?

Jsem členem České podiatrické společnosti, která sdružuje odborníky v péči o nohu, také je informuje o aktuálních novinkách a trendech. Zároveň podporuje vzdělávání a odborný růst svých členů na vysoké úrovni.

Všeobecnou inspirací jsou pro mě úspěšní lidé, kteří přetváří svou vizi v realitu.

Spolupráce s Bis Bis

Kolik let pracujete s kosmetikou značky Bis Bis?

S kosmetikou Bis Bis pracuji rok.

Jak jste se s touto značkou poprvé setkala?

Dostala jsem tip od pedikérky, která pracuje se značkou Bis Bis od jejího vzniku a měla s ní jen pozitivní zkušenost.

Nakupují u vás zákazníci kosmetiku Bis Bis na doma?

Ano, nakupují. Největší zájem je o krém BIS SMOOTH a BIS PURE.

Jak přistupujete k doporučování produktů pro domácí péči?

Po zhodnocení stavu pokožky klienta doporučím produkty typizované na danou problematiku. Ukážu zákazníkovi, jak s produktem pracovat, a vysvětlím mu, jak funguje. Pokud se přímo nerozhodne ke koupi, nabídnu zkušební vzorek.

Které produkty značky Bis Bis jsou vaše osobní oblíbené a proč?

Nejvíce mě oslovila sada BIS HAND CARE. Mýdlo nedráždí pokožku ani nevysušuje. Krém se dokonale vstřebá, pokožka je na dotek hydratovaná a příjemně voní. 

 

predavani ceny

Rady pro domácí péči

Jaké tipy byste dala svým klientům pro domácí péči o nohy a nehty?

Nohy nás nosí celý život, proto potřebují stejnou péči, jakou věnujeme svému obličeji a zbytku těla. Většina lidí na svá chodidla zapomíná, a to je chyba. Je třeba podporovat zdravý stav pokožky, což zahrnuje nejen pravidelná pedikérská ošetření, ale také následnou péči doma. Důležitá je hydratace, tzn., promazávání adekvátním krémem na nohy. Suchá pokožka je jemnější a zranitelnější než pokožka hydratovaná.

Přestože vaše nohy potřebují hydrataci, je důležité po koupeli řádně nohy osušit, hlavně mezi prsty. Vlhké a mokré prostředí může být útočištěm nepříjemných a svědivých plísní. Těmto můžeme předejít použitím spreje na nohy BIS COMFORT, který neutralizuje zápach a zároveň pomáhá udržovat v rovnováze kožní mikrobiom.

Rodinná podpora

Jak vaše rodina vnímá vaše povolání a jak vás podporuje v kariéře?

Moje rodina mě od začátku vždy podporovala. Pro své děti jsem velkou inspirací a nejmladší dcera by se ráda v budoucnu věnovala práci pedikérky a manikérky. Hodně ji inspiroval právě můj úspěch v soutěži Beaty Foot Cup Czech.

 

 

Zpět do obchodu