Projevy plísně na nohou: Jak je vyřešit jednou provždy?

Plíseň na nohou dokáže znepříjemnit život. Přenáší se dotykem kůže na kůži, nebo chozením naboso po kontaminovaných dlaždičkách, koberci a podobně. Jestli se plíseň na vašich nohou uchytí, záleží nejen na vaší imunitě, ale také na tom, jak o své nohy pečujete. V našem článku poradíme, jak se projevů mykózy na nohou zbavit a také jak tomuto problému předcházet.

plíseň na nohouJak se zbavit projevů plísně na nohou?

Ideální je prevence, ale co když už ji máte? První příznaky se projevují jako svědění či pálení mezi prsty, později se rozšíří na nehty i na pokožku nohou. Pokud na mykózy trpíte, používejte pravidelně krém Bis Pure, který je určený právě na pokožku s projevy plísní. 

Krém Bis Pure obsahuje clotrimazol, což je aktivní látka ​​přispívající k obnově přirozené mikroflóry pokožky nohou. Už po pár dnech pocítíte rozdíl a během několika týdnů budou vaše nohy opět krásné.

Abyste se zbavili projevů plísně na nohou, dodržujte tyto kroky:

  1. Každý den po umytí čisté a suché nohy namažte krémem Bis Pure. Když se projevů zbavíte, stačí nohy mazat jednou za tři až čtyři dny.
  2. Pravidelně měňte ponožky (klidně i dvakrát denně), noste zásadně bavlněné.
  3. Snažte se co nejvíce nohy nechávat volně na vzduchu. 

Tip: Začněte projevy plísně řešit co nejdříve. Pokud je plíseň v pokročilém stádiu, návrat do normálního stavu bude trvat déle. 

 

Jak mykózám na nohou předcházet?

  • Trpíte na vracející se projevy mykózy? Pak buďte ostražití i při zkoušení bot – vždy zkoušejte jedině v ponožkách
  • Také dávejte pozor při návštěvách bazénů – pantofle mějte i do sprchy. 
  • Noste vzdušnou obuv a často ji měňte. Pokud to vaše zaměstnání dovoluje, mějte během dne přezůvky, například zdravotní pantofle. 
  • Pravidelně pečujte o své nohy a po umytí mažte krémem Bis Pure. 

Pokud řešíte projevy plísně na nehtech, podívejte se do našeho článku o mykóze nehtů

Zpět do obchodu