Rozhovor se zakladatelkou kosmetické značky Bis Bis Kristýnou Vávrovou

kristyna

Kristýno, kosmetika je nekonečná inspirace. Každá žena od útlého mládí a dnes i nejeden muž nakupují z nepřeberné nabídky přípravky, od kterých očekávají zdraví, či zázrak. Co bylo stimulem, že Vaše kroky jdou právě k chodidlům?

V otázce je vlastně ukrytá odpověď. Chodidla tak trochu doplácejí na svoji samozřejmost. Staráme se o celé tělo, hlavně o to, co je vidět. Staráme se o srdce, zuby, ale nikoho by nenapadlo říci „večer se plazím do opery“, a když říkáte „už musím letět“, vaše nohy už tuší, že vše bude zase jenom na nich.

 

To máte pravdu. A umíme jim péči vrátit?

Myslím, že mnozí nedostatečně a většina lidí vůbec. Každý udělá průměrně čtyři tisíce kroků denně. Doma, v práci, na dovolené. Tak si představte, že v 75 letech mají naše nohy za sebou skoro sto deset milionů kroků. Bereme chodidla v potaz až ve chvíli, kdy nám bolest naznačí, že něco není tak, jak by mělo být. Ale chodidla nám říkají mnohem mnohem víc. Dokáží odhalit špatné fungování těla dřív, než se objeví klinické příznaky. Proto je důkladná profesionální péče jedinou možností, jak našim chodidlům pomoci to vše vydržet.

 

A co Vás vedlo, řekněme, profesně k produkci profesionální kosmetiky pro pedikérky a pedikéry?

Vystudovala jsem Veterinární fakultu Bezpečnost a hygiena potravin na Univerzitě veterinární a farmaceutické v Brně. Možná se to nezdá, ale potraviny a kosmetika mají mnoho společného, zejména co se bezpečnosti a kvality výroby týká. Kosmetika mě přitahovala o něco víc. Je to přeci jen oblast, kde je větší prostor pro propojení výzkumu a PRODUKTU. Svět kosmetiky je kreativnější. Od roku 2008 pracuji v oblasti vývoje, inovací a technologie výroby kosmetiky. Já vím, zní to složitě, ale za oficiálním názvem se ukrývá úžasná práce a daří-li se, nese ještě úžasnější výsledky. V našem případě zdravý a lehký krok.

 

Letos tedy vznikla značka Bis Bis. Kdy ve Vás uzrál záměr vytvořit ucelenou proceduru pedikúry?

V roce 2016, když jsem byla podruhé na mateřské, tak jsem přemýšlela, kde bych mohla všechny svoje zkušenosti uplatnit, tak aby to i pomáhalo. Chtěla jsem zůstat v oboru kosmetiky, protože mě to vážně baví. Nakonec jednou, když jsem seděla na pedikúře a studovala jsem kvalitu používaných produktů a viděla, že by se to dalo dělat lépe, tak bylo jasno :-)

 

Kosmetika Bis Bis je ale určena z větší části pro profesionální použití v salonech. Proč?

Pro použití v salonech pedikúry je jeden zásadní důvod. Pedikúra by měla být součástí našeho nazírání na potřeby vlastního těla. Je stejným profesionálním úkonem, jako fyzioterapie nebo masáž. Pedikúra je mnohočetná terapie, která pracuje jak s tělem, tak s psychikou. Každý, kdo si pedikúru dopřává, potvrdí, že během procedury samé prožívá i čas zklidnění a relaxace. Od počátku nás vedly dvě zásadní myšlenky. Pocity opečovávaného a pocity pečujícího. Kosmetika Bis Bis je „vyladěna“ tak, aby byla příjemná pro obě strany. A řada produktů určených pro koncové zákazníky udržuje chodidla zdravá v době mezi návštěvami u pedikérky.

 

Přichází Bis Bis. Jakou cestou půjde?

Na počátku přicházíme s ucelenou řadou Bis Bis Foot. Ta plně respektuje proceduru pedikúry a funkce jednotlivých produktů na sebe navazují a doplňují se a každý má v proceduře své podstatné místo. Důležitý je přírodní základ všech produktů BIS BIS FOOT. Jsou bez parfému, bez parabenu a s vysokým obsahem Lactilu, který obnovuje přirozenou hydrataci pokožky. Pro snazší orientaci pedikérek a pedikérů jsme je uspořádali do číselné řady. Klientům salonů pedikúry i návštěvníkům našeho eshopu ale nabízíme malou řadu domácí každodenní péče o chodidla. Jedná se o tři krémy, hydratační, na paty se sklonem k praskání a krém na suchou a citlivou pokožku se sklony k svědění. Všechny tři obsahují Lactil, který obnovuje přirozenou hydrataci a také složku, která má DEO efekt a zamezuje tvorbě pachů.

 

Jaká je situace ve světě pedikúry?

Už víme, že starostlivost o naše nohy je velmi důležitá a pedikérky a pedikéři jsou profesionální terapeuti. Nedílnou součástí BisBis je nejen spolupráce se salony, ale i pravidelná produktová školení a odborné semináře. Naším cílem ale není jen pasivní prodej. Cílem je zapojit profesionální pedikérky a pedikéry do vývoje našich produktů. Jsou to přeci jen oni, komu naše produkty doslova prochází rukama.

Proto se velmi těším na cestu, po které vykročila značka Bis Bis a věřím, že po ní s lehkostí půjdou i její uživatelé.

 

Děkujeme za rozhovor

BisBis

OBCHOD S KOSMETIKOU

Zpět do obchodu