Návod na perfektní nohy do letních bot

 

Nohy jsou důležitou částí našeho těla a zaslouží si naši pravidelnou péči. Jak se o ně postarat, abychom byly připravené do letních sandálků?

Základní pravidla

Hlavní je správně zvolená obuv, která by nás neměla nikde tlačit. Pokud se budeme řídit tímto pravidlem, předejdeme mnoha neduhům.

 

Co všechno nám může nevhodná obuv způsobit?

  • Bolestivé puchýře, odřeniny a otlaky, které se postupně mohou přeměnit v kuří oka.
  • Vbočený palec a různé deformity prstů.

 

Nohy si pravidelně myjte, v létě si častěji vyměňujte ponožky a noste je ideálně bavlněné - tím předejdete zapářce, různým mykózám a zápachu.

Obuv pravidelně střídejte, (nejen) v létě volte vzdušnou (zdravotní) obuv.

Zdraví našich nohou ovlivňuje i zdravá strava bohatá na vitamíny a dostatečný pitný režim (2 – 3 l). Díky tomu budou naše nehty zdravé a pokožka nohou nebude vysušená.

Pravidelně navštěvujte odborníka – pedikérku. Pokud nemůžeme z nějakého důvodu navštívit odbornou praxi (doporučení min.1 x měsíčně), můžeme pečovat o své nohy v pohodlí svého domova.

 

Tipy speciálně pro ženy

Co dělat, když máte nové boty a někde nás tlačí?

Můžete vyzkoušet babský trik s vlhkými ponožkami, nebo zajděte do zdravotních potřeb, kde vám doporučí vhodnou korekční pomůcku. Ta pomůže otlaky zmírnit.

Jak často nosit vysoké podpatky, abyste si zachovala zdraví nohou?

Noste ideálně podpatky s maximální výškou 3 - 4 cm. Pokud je nosíte celý den, odlehčete jim a dopřejte pauzu. Přezujte se u pracovního stolu do pohodlnější a volnější obuvi. Nebo nohy vysuňte a zacvičte si.

 

Domácí pedikúra pro hladké paty

Každý den po koupání či sprše dopřejte svým nohám hydrataci – o ni se postará BIS SMOOTH. Jednou za dva týdny si udělejte půl hodiny jen pro sebe a proveďte domácí pedikúru.

  1. Začněte cca s 10 – 15 minutovou koupelí v teplé vodě obohacenou o Rochovu sůl, případně do vody přidejte mořskou sůl s několika kapkami esenciálního oleje. Díky této koupeli se zbavíte těžkého pocitu nohou a ztvrdlá kůže bude změkčená. Také nehty budou připravené na úpravu.
  2. Po koupeli nohy dostatečně osušte. Nezapomeňte i na prostory mezi prsty.
  3. Pokračujte stříháním nehtů do požadovaného tvaru. Ideální jsou rovné, protože tím předejdete jejich zarůstání. Konce nehtů zahlaďte pilníkem. Následně se zaměřte na kůžičku a zatlačte ji nástrojem nebo dřívkem.
  4. Poté pomocí pemzy nebo pilníku na paty odstraňte ztvrdlou kůži na patách.
  5. Pokud si budete lakovat nehty, tak teď je správný čas. Nejprve důkladně očistěte a odmastěte od nečistot i zbytků předchozího laku. V první řadě začněte vrstvou podkladového laku. Po zaschnutí pokračujte aplikací laku na nehty, který nanesete rovnoměrně ve dvou vrstvách po celém nehtu. U každé vrstvy vyčkejte na zaschnutí. Dokonalý lesk a trvanlivost zajistí svrchní bezbarvý lak, nezapomeňte na něj. 
    Pozor: Nepoužívejte žiletky či různé seřezávače, předejdete tak poranění, které se ne vždy dobře v této oblasti hojí, obzvlášť u diabetiků. 
  6. Na závěr ošetřete nehtové kůžičky vyživujícím olejem BISBIS NAIL OIL a nohy promastěte hydratačním krémem BISBIS VELVET, což doporučujeme opakovat každý večer před ulehnutím. Vaše nohy se Vám za tuto péči odmění, budou krásné a zdravé.

TIP: Pořiďte si náš nový KOMPLETNÍ BALÍČEK PRO DOMÁCÍ PEDIKÚRU za výhodnější cenu.

 

JITKA RYDVALOVÁ – profesionální pedikérka z Vrchlabí, která používá kosmetiku Bis Bis a můžete ji u ní nakoupit.

Zpět do obchodu