Jak fungují aktivní látky Urea a Lactil?

Složení kosmetiky BisBis: Jak fungují aktivní látky Urea a Lactil?

Co dělá kosmetiku BisBis funkční? Jsou to především pečlivě vybrané aktivní látky. To platí nejen pro kosmetiku na obličej a tělo, ale také pro kosmetiku, kterou používáme na nohy a chodidla.

Urea + Lactil pomáhají udržet pokožku hydratovanou.

Pokožka každého z nás má svůj přirozený hydratační faktor (Natural Moisturising Factor, NMF), který ji udržuje hydratovanou, chráněnou a správně fungující. Skládá se z:

  • aminokyselin
  • kyseliny mléčné
  • mukopolysacharidů
  • sodium PCA
  • urea
  • kyseliny urokanové

Obsah hydratačního faktoru snižuje, jak pokožka postupně stárne a také ji ovlivňuje používání mýdel a sprchových gelů. Proto je velmi důležité používat kosmetiku obsahující látky, které procesu dehydratace zabraňují a naopak pomáhají hydratační faktor obnovovat.

Sehnat krém na ruce nebo nohy s obsahem Urey není problém, my jsme však našli další aktivní látky, které obnovují přirozený proces hydratace.

Složky UREA a LACTIL obsahují všechny naše kosmetické přípravky určené pro PROFESIONÁLY DO SALÓNŮ i pro DOMÁCÍ PEDIKÚRU (kromě hygienického spreje BIS HYGIENIC a cukrového peelingu BIS SWEET).

 jak_funguje_urea_lactil

UREA

INCI: Urea

Urea, neboli močovina, se v pokožce přirozeně vyskytuje. Pro kosmetické produkty se vyrábí synteticky – v pevné i v tekuté formě. Zatím ji nemáme dostupnou v přírodní variantě. Jakmile se ale přírodní verze objeví, hned jí budeme testovat a zařadíme ji do našich receptur.

Proč jsme ureu do kosmetiky BisBis zařadili?

  • Urea umí skvěle změkčovat pokožku.
  • Má také keratolitické účinky. Pokožka chodidel je tvrdší a silnější, než pokožka na jiných částech těla a urea pomáhá odstraňovat odumřelé buňky pokožky. Tím podporuje účinnost dalších aktivních látek obsažených v naší kosmetice.
  • Urea má též protisvědivé a antibakteriální účinky a je tak vhodná na pokožku se sklonem k mykózám.

 

LACTIL

INCI: Sodium Lactate, Sodium PCA, Glycine, Fructose, Urea, Niacinamide, Inositol , Lactic Acid, Sodium Benzoate, Aqua

Složení Lactilu odpovídá přírodnímu hydratačnímu faktoru a v pokožce tak spustí přirozenou obnovu hydratace. K Lactilu máme k dispozici studie účinnosti a ty prokazují jak krátkodobý, tak i dlouhodobý efekt hydratace.

 

Zdroje:

 

Máte další otázky k aktivním látkám nebo kosmetice? Napište nám na kristyna.vavrova@bisbis.cz

Zpět do obchodu