Urea a Lactil

Jsou to především aktivní látky.

A to platí nejen pro kosmetiku na obličej a tělo, ale také na nohy a chodidla. V průběhu května a června vám představím všechny, které kosmetika BIS BIS FOOT obsahuje.

Pokožka každého z nás má svůj přirozený hydratační faktor (Natural Moisturising Factor, NMF), který ji udržuje hydratovanou, chráněnou a správně fungující. NMF se skládá z aminokyselin (50 %), kyseliny mléčné (10 %), mukopolysacharidů (10 %), sodium PCA (12 %), urea (5 %) a kyseliny urokanové (3 %).

Stárnutím pokožky a používáním mýdel a sprchových gelů se obsah hydratačního faktoru snižuje. Proto je velmi důležité používat kosmetiku obsahující látky, které tomuto procesu zabraňují a které pomáhají hydratační faktor obnovovat.

Většina běžných přípravků na trhu obsahuje pouze Ureu, my jsme našli další aktivní látky, které pomáhají nohy nejen hydratovat, ale především obnovují jejich přirozený proces hydratace.

Dnes se zaměříme na látky UREA a LACTIL. Obě jsou obsaženy kromě BIS HYGIENIC a BIS SWEET ve všech produktech procedury a ve všech produktech pro domácí pedikúru. Jsou velmi důležité pro obnovu přirozené hydratace a obě tvoří kvalitní základ našich receptur.

 aktivni_latky_na_chodidla

UREA

INCI: Urea

Urea, neboli močovina, se v pokožce přirozeně vyskytuje v 5 %. Pro kosmetické produkty je vyráběna synteticky, v pevné i v tekuté formě. Není zatím stoprocentně dostupná v přírodní variantě, jakmile se ale přírodní verze objeví, hned jí budeme testovat, a co nejdříve jí zařadíme do našich receptur.

Pokožka chodidel je tvrdší a silnější, než pokožka na jiných částech těla. Urea má kromě hydratačních účinků také keratolitické účinky, odstraňuje odumřelé buňky pokožky a tím podporuje účinnost dalších aktivních látek obsažených v našich produktech. Urea má též protisvědivé a antibakteriální účinky a je tak vhodná na pokožku se sklonem k mykózám.

 

LACTIL

INCI: Sodium Lactate, Sodium PCA, Glycine, Fructose, Urea, Niacinamide, Inositol , Lactic Acid, Sodium Benzoate, Aqua

Svým složením odpovídá přírozenému hydratačnímu faktoru (NMF). Dodáním Lactilu do pokožky se přirozený hydratační faktor obnovuje, Lactil spouští přirozenou obnovu hydratace.

K Lactilu máme k dispozici studie účinnosti, prokazující jak krátkodobý, tak dlouhodobý efekt hydratace.

 

Jakékoliv další otázky, nejen k aktivním látkám, ráda zodpovím, neváhejte mne kontaktovat na adrese kristyna.vavrova@bisbis.cz

Zpět do obchodu